Beklentimiz, farkındalık oluşturmak....

Beklentimiz, farkındalık oluşturmak...
Zonguldak’ın EReğli ilçesinde Kepez İlkokulu öğretmenleri ve öğrencileri anlamlı bir projeye syart verdikleri bildirebildi.
Kepez İlkokulunda “ÜmitVar” adlı projenin ilk seminerine ünlü sanatçı Erdal Özyağcılar da katıldı.
Alınan bilgiye göre, Kdz.Ereği’de eğitim öğretim veren Kepez İlkokulu Okul Müdürü İsmail Aykılıç, Sınıf Öğretmeni Serap Gündoğdu ve sanatçı Erdal Özyağcılar’ın da davetli olarak katıldığı “Ümit Var” başlıklı online seminer öğrencilerle birlikte yapıldı. Engelli bireylerin sorunlarına çözüm yolu bulabilmek, onları anlamak adına gerçekleştirilen seminerin büyük ses getirmesi bekleniyor. E Twinnig kapsamında başlatılan proje için 10 okul çalışmalarına devam ediyor. Önümüzdeki günlerde ve devam eden aylarda çeşitli etkinliklerle çalışma süreci kapsamlı bir şekilde sürecek. Proje sonunda bir engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye edilecek.
“Ümit Var” Projesini engelli bireylerin sorunlarını ortaya koymak, onları anlayabilmek ve sorunlarına çözüm yolu bulabilmek adına oluşturduklarını ifade eden Kepez İlkokulu Sınıf Öğretmeni Serap Gündoğdu, konu hakkıda aptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;
“Toplumumuzda özelliklede çocuklarımızda duyarlılığı ve farkındalığı artırmak adına başlattığımız bu projeye değerli sanatçımız Erdal Özyağcılar da destek olmaktadır. Özellikle içinde bulunduğumuz bu zor süreçte pandemi döneminde bu projenin ne kadar önemli olduğunu belirten sayın Özyağcılar, engelli çocuklarımızın unutulmaması gerektiğini vurgulayarak çocuklarımıza geleceğin büyükleri sizlersiniz ve duyarlı olmalısınız mesajını verdi. Çocuklarımız seminerden mutlu ve heyecanlı ayrılırken ülkeye mal olmuş değerli bir sanatçımızla da güzel bir anıları oldu. Sizler aracılığı ile kendilerine destek ve ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.
BEKLENTİMİZ; FARKINDALIK OLUŞTURMAK...
Proje ile ilgili en büyük beklenti, engelli vatandaşları anlayabilmek ve sorunlarına çözüm bulabilmek olurken öğrencilerde farkındalık oluşturmak ve engelli bireyleri daha iyi anlama imkanına sahip olmaları olarak belirtiliyor. Özellikle çocuklarımızın engelli bireylerin gözünden dünyaya bakmalarını sağlayabilmek, ortak bir dilde buluşturabilmek ve empati duygularını geliştirebilmek adına böyle bir projenin başlatılması geleceğe dönük umut veriyor.
Bizlerde emeği geçen herkese teşekkür ederek, başarılar diliyoruz.”