200 milyon liralık dev yatırım sahada…

20 Haziran 2026 Cumartesi 20:26

200 milyon liralık dev yatırım sahada…

200 milyon liralık dev yatırım sahada…

Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin bu yıl yol konforunu artırmak ve ulaşımı daha güvenli hale getirmek amacıyla asfalt çalışmasına devam ediyor.

Ereğli Belediyesi’nin bu yıl yol konforunu artırmak ve ulaşımı daha güvenli hale getirmek amacıyla başlattığı 200 milyon liralık sıcak asfalt seferberliği tüm hızıyla sürüyor. Kentin dört bir yanında devam eden çalışmalar kapsamında ekipler, hafta sonu gerçekleştirilecek YKS sınavı nedeniyle öğrencilerin olumsuz etkilenmemesi için çalışmalarını okul bölgelerinden uzak noktalara kaydırarak Devlet Hastanesi güzergâhında yoğunlaştırdı.

Başkan Posbıyık, kent genelindeki yaklaşık 700 kilometrelik yol ağında ihtiyaç duyulan noktaların tek tek tespit edildiğini söyledi. Yaz sezonu boyunca mahalle mahalle, cadde cadde sürdürülecek çalışmalar kapsamında 45 bin ton sıcak asfalt ve 200 bin metrekare emisyon kaplama serimi gerçekleştirileceğini ifade eden Başkan Posbıyık, ulaşım altyapısını daha modern ve konforlu hale getirmek için ekiplerin kesintisiz mesai harcadıklarını vurguladı.

Öğrencilerin sınav sürecine hassasiyet gösterdiklerini belirten Başkan Posbıyık, “Gençlerimizin geleceğini şekillendirecek YKS öncesinde herhangi bir gürültü veya trafik yoğunluğu oluşturmamak adına ekiplerimizi okul bölgelerinden uzak alanlarda görevlendirdik. Bu nedenle çalışmalarımızı Devlet Hastanesi yolunda sürdürüyoruz” dedi.

Devlet Hastanesi güzergâhındaki çalışmaların tamamlanmasının ardından ekipler, Ereğli’nin en yoğun nüfuslu yerleşim alanlarından biri olan Bağlık Mahallesi’nde eksik kalan noktalarda asfalt çalışmalarına devam edecek.

Yorumlar